KiddoKitchen

Från 4 mån

Matkrångel

Hur mycket ska mitt barn äta?

Detta är en fråga jag som barndietist fått otaliga gånger från föräldrar. Det kluriga är att det inte går att säga exakt, eftersom barn är så olika, och samma barn kan äta olika mycket från måltid till måltid och från dag till dag.
Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

Detta är en fråga jag som barndietist fått otaliga gånger från föräldrar. Det kluriga är att det inte går att säga exakt, eftersom barn är så olika, och samma barn kan äta olika mycket från måltid till måltid och från dag till dag.

Jag brukar avråda från att räkna och värdera mängden som äts upp. Det kan självklart vara svårt ibland, eftersom det är en medfödd instinkt att ge sitt barn mat, och naturligt att känna oro om de inte vill äta. Men barn äter olika från dag till dag och det är svårt att förutspå vilka mängder. Börja gärna med att lägga upp en mindre portion mat, och lägg till mer sen om barnet vill ha mer. För stor portion kan ibland hämma aptiten hos barnet.

Som förälder kan du tänka att du ansvarar för att servera bra och varierad mat på regelbundna tider, och det är upp till ditt barn att avgöra hur mycket. Det är viktigt att barnet själv får styras av sin hunger och öva på sin aptitreglering.

Barn är luststyrda och ibland har de kanske mer lust att leka än att äta (eller så var de inte så hungriga just då), och vill ifrån matbordet, då är det bra att försöka ha is i magen och erbjuda mat igen lite senare! Om man trugar eller pressar sitt barn att äta mer, skapar man lätt en pressad situation där barnet inte känner sig bekväm, vilket kan dämpa matlusten ännu mer.

Barn kan också äta sämre då de håller på att få tänder, då är det vanligt att de mest vill amma/få ersättning, och det är inget att oroa sig över, det går över. När barn är sjuka kan de också få mindre aptit, men den kommer tillbaka när de blir friska.

Senaste artiklar

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.