KiddoKitchen

Publik

Statiska sidor

Integritetspolicy

KiddoKitchen AB (“KiddoKitchen”) med organisationsnummer 559367-9771 arbetar löpande för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av vår hemsida och vår app (våra “tjänster”). KiddoKitchen är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (“GDPR”).
Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

KiddoKitchen AB (“KiddoKitchen”) med organisationsnummer 559367-9771 arbetar löpande för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av vår hemsida och vår app (våra “tjänster”). KiddoKitchen är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (“GDPR”).

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför är det viktigt för oss att du är förstår hur vi samlar in, använder och delar med oss av din data inklusive personuppgifter. Läs denna policy noga så att du förstår innebörden av att använda våra tjänster.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi samlar in olika data när du interagerar med vår app, t.ex. skapar användarkonto samt när du besöker vår hemsida och anmäler dig till vårt nyhetsbrev/events eller i övrigt använder dig av våra tjänster. De personuppgifter vi behandlar är namn, e-post, IP-adress, födelsedatum samt bild (om du väljer att ladda upp bild på dig eller ditt barn).

Hur och varför behandlar vi personuppgifter?

För att kunna utveckla bästa möjliga tjänster behöver vi samla in data från våra användare och besökare. Vårt främsta syfte att behandla personuppgifter är administrera användarkonton i vår app, erbjuda interaktivt forum och community, skicka riktad marknadsföring såsom nyhetsbrev med erbjudanden, kommunicera med användare, förbättra upplevelse (t.ex. via kundundersökningar) samt individualisera appen beroende på användare.

Behandlingen baseras på att vi anses ha ett berättigat intresse för behandlingen och att behandlingen av personuppgifter är nödvändig för ändamålen, vidare är vår behandling av personuppgifter av den karaktär som användare kan förvänta sig vid användning av våra tjänster.

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Primärt är det endast KiddoKitchen som har tillgång till personuppgifter. Vissa personuppgifter kan komma att vidarebefordras till tredje part för att kunna tillhandahålla våra tjänser, exempel på detta är IT-leverantörer såsom felsökning och molntjänster.

TredjelandsöverföringKiddoKitchen överför inga personuppgifter utanför EU/EES.

Lagring av personuppgifter

KiddoKitchen sparar endast personuppgifter så länge det är nödvändigt för att vi ska uppfylla ändamålet med behandlingen samt för att uppfylla rättsliga förpliktelser, t.ex. bokföringslagstiftning. För det fall att du varit inaktiv i vår app under en viss tid kommer vi att radera din användarprofil inklusive dina personuppgifter.

Rättigheter

KiddoKitchen arbetar ständigt med att vidta alla lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder som krävs för att skydda dina personuppgifter och i övrigt säkerställa att behandlingen sker enligt gällande lagstiftning. Om du ändå har invändningar mot vår behandling av personuppgifter har du ett antal rättigheter enligt gällande personuppgiftslagstiftning, inbegripet:

  • Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss behandla dina personuppgifter och du har alltid rätt att invända mot vår behandling.
  • Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. För det fall att vi är skyldiga att behålla dina uppgifter enligt lag eller ett avtal kommer vi att säkerställa att de endast behandlas för det specifika ändamål som framgår av lagen eller avtalet vi har med dig samt raderar uppgifterna snarast möjligt.
  • Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev sparas dina personuppgifter fram tills att du avanmäler dig från nyhetsbrevet.
  • Du har rätt att begära ut information om huruvida vi behandlar personuppgifter eller inte samt få registerutdrag på vilka uppgifter vi behandlar och dess användning. Du har även under vissa omständigheter rätt att få en kopia på de uppgifter du själv lämnat om dig, för överföring till annan personuppgiftsansvarig.
  • Du har även rätt att kräva att behandlingen av dina personuppgifter tillfälligt begränsas, t.ex, medan vi utreder eventuell invändning mot behandling av personuppgifter.

Om du vill utnyttja någon av dina rättigheter ovan ska du i första hand kontakta oss via e-post till [email protected] där du kommer få ytterliare instruktioner. Du har också rätt att lämna in ett klagomål direkt till tillsynsmyndigheten, dvs Integritetsskyddsmyndigheten. Mer information om våra skyldigheter och dina rättigheter finns även på https://www.imy.se/.

Uppdateringar

KiddoKitchen gör löpande ändringar i denna Integritetspolicy. En ny version blir gällande när den görs tillgänglig på kiddokitchen.se samt i appen. Vid mer substantiella uppdateringar (såsom rörande dina rättigheter) skickas även e-mail ut till användare i förhand så att du ges möjlighet att ta ställning till ändringen.

Kontakt

Hör naturligtvis av dig vid eventuella frågor eller funderingar kring vår behandling av personuppgifter. Kontaktinformation finner du nedan.

Email: [email protected]

Senaste artiklar

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.