KiddoKitchen

Fråga från Sofia

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

Hej

Har tvillingflickor på 7 år och den ena är överviktig. Detta har smugit sig på och nu står jag lite handfallen och tycker det är svårt med maten. Rörelse är inga problem utan det svåra är att hon älskar mat och sötsaker, snacks mm. Har följt råd om bara en portion, att jag serverar, fylla på med grönsaker istället men känns som det svåra är när hon är hos andra..plus att mellis som mättar är svårt. Äter chips fredag och godis lördag och har i perioder bytt ut det mot någon accessoar hon velat ha. Tagit bort fika, glass och mackor i allra högsta grad. Dricker ej kalorier. Det enda jag kan se att jag kan ändra mer är att höra av mig till alla hon är hos och förbjuda dem att servera henne ”dåliga” saker plus att helt ta bort även fredags- och lördagsmys..har du fler tips 🙏🙏🙏


Bild på Sofia

Sofia

Hej Sofia och tack för din fråga. Självklart ska jag försöka ge lite input! Låter som att du jobbar på jättebra och försöker begränsa på olika sätt!


Vet du hur det är vid skollunchen? Jag brukar tipsa om att höra efter om det går, om det blir större portioner där (man kan t ex prata med läraren om barnets övervikt och att man försöker begränsa portionerna). Och mellis kan absolut vara svårt, ibland är det bättre att hålla det till bara frukt eller grönsaker för att det så lätt drar iväg annars. Att satsa på knäckebröd istället för mjukt bröd är också ett tips. Andra generella tips är att välja mat med mindre energitäthet, som är nyckelsmärkta och har högre fibermängd.

Och du kan absolut prata med andra hon är hos.


Och gällande fredagsmys/lördagsgodis, tänker jag också att om det går att minska är det bra, gärna för hela familjen om det går. Och tveka inte att höra efter med skolhälsovården för att få mer stöd, eventuellt remiss till dietist, jag tänker för att dels få mer individanpassade råd och uppföljning av hur det går.


Lycka till!

Mvh dietist Ylva

Bild på Ylva

Ylva

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.