KiddoKitchen

Fråga från Celina

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

Hej! Jag har en 11 månader gammal tjej här hemma som har väldigt litet intresse för mat och har alltid haft. Jag är orolig för järnet och även att kurvan inte längre går uppåt. Vi har blivit kallade till dietist men det blev nästa år. Jag är orolig. Maten känns otroligt jobbig då vi serverar, serverar och serverar men inget duger. Hon gillar blåbär och mandarin och äter gärna det. Även pasta kan gå ner men inga stora mängder. Vad gör jag? Snälla hjälp jag är helt slut :(

Bild på Celina

Celina

Hej, så bra att ni fått en tid men förstår att väntan känns svår om ni är oroliga. Dietisten ni träffar kan ju göra en bedömning och ge individanpassade råd. Jag kan ge lite generella råd i väntan. Kanske gör ni allt detta redan eller så har ni fått råd från BVC, men jag ger lite råd ändå.

Ät gärna tillsammans, ibland vill barn hellre äta från förälderns tallrik. Barn i den här åldern kan ofta äta nästan samma mat som övriga familjen. Gillar hon plockmat? Kanske satsa på energirika saker som ostbitar, avokado, små smörgåsbitar med olika pålägg? Accepterar hon leverpastej? Provat nötsmör? Du nämner blåbär, mandarin och pasta som saker hon äter, fortsätt gärna servera det hon gillar tillsammans med nya saker. Om hon får ersättning eller välling kan ni också lägga till lite extra rapsolja i för att det ska bli mer energirikt. Ni kan också ha lite extra olja på den pastan hon äter innan ni serverar den. Stort lycka till! Mvh dietist Ylva

Bild på Ylva

Ylva

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.