KiddoKitchen

Fråga från Sofie

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play
Ätsvårigheter

Hej min 2åring äter just nu väldigt dåligt. På förskolan håller dom med han äter kanske en liten smörgås till frukost och mellis där ibland lite yoghurt. Hon vägrar oftas lunchen och samma sak hemma vägrar middagen men han äter nästan alltid lite gröt innan han ska sova. Tacksam för tips mvh sofie

Bild på Sofie

Sofie

Hej Sofie och tack för din fråga. Kring 2-årsåldern är barn som mest neofobiska (dvs skeptiska till ny mat). Barn i den här åldern har också fått mer av en egen vilja och vill bestämma själva.


Ofta är det bra att involvera ditt barn, låta honom prova att lägga upp på tallriken själv, alltid ha ett ”safe” livsmedel som ditt barn accepterar, när ni samtidigt erbjuder något nytt. Då känner barnet sig mer tryggt. Ni kan också ge två alternativ på mat ni kan äta, och låta barnet välja något av alternativen. Läs gärna artikeln om neofobi här i appen, samt artikeln om ätsvårigheter.


Du skriver inte hur det ser ut med tillväxten, dvs hur han följer sina vikt- och längdkurvor? Och hur mår ditt barn, är han ofta trött, eller har han lika mycket energi som vanligt? Om han är pigg, och följer sina kurvor behöver man inte vara så orolig. Men jag tycker att du kan be BVC om att få remiss till dietist om situationen känns ohållbar och du känner dig orolig!

En annan sak som är bra att tänka på är att inte prata om hur barnet äter inför barnet, t ex inte fråga på förskolan när barnet hör, barn förstår snabbt och det kan bli en större grej. Mvh dietist Ylva

Bild på Ylva

Ylva

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.