KiddoKitchen

Fråga från Fanny

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

Hej! Min son blir strax 7 månader. Sedan ca 2 månader har han börjat äta mycket vanlig mat och gröt men har även ammat lite. Vi slutade nyligen nattamma pga sömnträning varpå det känns som min mjölkproduktion typ avtagit helt. Jag skulle gärna få upp den igen och fortsätta amma men vet inte om det går att få upp produktionen igen?

Han blir ju mindre intresserad av amning ju mindre som kommer så det blir en ond cirkel.

Och om det inte går att få upp produktionen igen- klarar han sig utan amning på endast fast föda näringsmässigt (han äter fulla portioner och dricker vatten)? BVC säger att det är lugnt men enligt alla rekommendationer man läser ska ju amning vara en stor del av näringen ett bra tag till. Orolig för att han inte får i sig det han borde... Ska man börja med ersättning som tillägg då?

Bild på Fanny

Fanny

Hej och tack för din fråga.

Om du vill öka upp mjölkproduktionen igen är det bra att amma tätt, ev. kan du också pumpa ur. Jag är dock inte specialiserad på råd om amning, du skulle kunna höra med BVC om mer praktiska tips om hur du kan göra, eller amningshjälpen (amningshjalpen.se). Om amningen fungerar och både mamma och bebis vill kan man gärna amma upp till 1 års ålder. Det är ju olika i vilken takt barn börjar äta vanlig mat, så utfasning av amning (eller ersättning för de som får det ser ju olika ut. Med andra ord, det finns inget ”rätt” eller ”fel” här. Det är svårt att ge råd kring ifall du ska komplettera med ersättning eller inte om du slutar amma, men ersättning är ju ett sätt att få i sig många olika ämnen som bebisar behöver och är framtaget för att likna bröstmjölk så nära det går, så det kan ha ett värde, om barnet skulle bli sjuk till exempel. Men rådfråga gärna BVC som känner ditt barn.

Lycka till!

Mvh Ylva

Bild på Ylva

Ylva

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.