KiddoKitchen

Fråga från Anna

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play
Matintroduktion

Snart 8 mån:

1. Älskar middags-klämmisar, men det går trögt med gröt (Sempers pulver). Är det viktigt att han äter just gröt till frulle eller kan jag börja experimentera med ”vanlig vuxenfrukost” som mackor, yoghurt? Gröt på klämmis går bättre.


2. Hur dåligt är det att mata med klämmismiddag/purémat (jag kommer inte börja göra egen puré) när de är 8-10 mån, borde han istället för dessa som han älskar, äta plock av det vi gör? Han är inte så intresserad av det alls, men gapar stooort vid sked och värmd klämmismiddag.

Bild på Anna

Anna

Hej Anna och tack för din fråga. 1: Självklart kan du börja ge smörgås, då kan man ju också prova med olika pålägg som är rika på järn (leverpastej, mandelsmör t ex), man kan också ge smakprov på yoghurt. Om gröt på klämmis går bättre kan man också kolla vad det är i klämmisen och prova att lägga till det (ex mosad banan, äppelpuré m.m). Grötpinnar kan man också prova. Barn kan ha perioder när de är intresserade av olika saker, men det kan ändå vara bra att erbjuda olika saker till frukost för att de inte ska tröttna. Att de äter just gröt till frukost är inte viktigt.

2: Det är inte dåligt alls, om han gillar puré och gapar stort så tyder det ju på att han är intresserad. Man behöver inte heller se det som ”antingen eller”, om ni har puréer som funkar och han gillar kan ni samtidigt som han får det lägga fram bitar som han får plocka med/mosa till och också ge av den maten ni äter. Att ge smakprov av sin egen mat ibland kan göra det lättare att äta samma mat så småningom hela familjen. Om det bara är ett litet smakprov så gör det inte något om maten är lite salt.

Mvh dietist Ylva

Bild på Ylva

Ylva

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.