KiddoKitchen

Fråga från Rebecka

Ladda ner appen gratis för fler recept, artiklar och mer information.
KiddoKitchen på App StoreKiddoKitchen på Google Play

Vår pojk har alltid ätit precis alls han fått på tallriken och har alltid ätit bra med frukost. Han är också intresserad av mat och att hjälpa till, vilket vi gärna uppmuntrar till. Sedan någon månad tillbaka har han blivit väldigt liten i maten speciellt på morgonen. Vi försöker variera vad han får. Ofta blir det bättre mot eftermiddagen och han äter mer. Frukt går alltid ner men vi kan ju inte bara ge honom frukt. Nu har han börjat förskolan (15h) och han kommer ofta dit med nästan tom mage. Sedan får han i sig några fruktskivor där. Han är en liten smalis med snabb ämnesomsättning. Min fråga är, är detta en fas han går igenom? Hur kan vi främja hans aptit på bästa sätt utan att riskera att pressa honom? Vi vill inte riskera att göra en big deal av hela matgrejen.

Har också noterat att han bett om välling oftare. Han får annars bara detta till sänggåendet. Bör vi ge honom välling när han ber om det?

Bild på Rebecka

Rebecka

Hej Rebecka!


Det är som du säger, en fas som många barn går igenom runt den åldern, vilket är fullt normalt! Barn kan gå från att äta av allt till att bli mer selektiva en period. Det viktiga är att ni som föräldrar har tålamod och undviker tjat/press för att inte riskera ytterligare matvägran, precis som du beskriver - du är inne i helt rätt spår! Jättebra att ni försöker variera er sons mat och blir aptiten bättre mot eftermiddagarna kan ni passa på att servera lite men ofta med mat då! Det finns artiklar att läsa om detta på appen som heter ”Neofobi” och ”Ätsvårigheter” om du skulle vara intresserad!


Vad gäller välling tycker jag att er son kan få det för att han ska få i sig energi och näring under denna fas där han äter mindre mat, men att ni självklart får fortsätta servera mer mat än välling som ni verkar gjort hittills!


Lycka till!


/Selin Atay, barndietist


Bild på Selin

Selin

Dietist @ KiddoKitchen

Reviews

Jag älskar KiddoKitchen! Det är så enkelt att hitta recept som passar min familj. Jag har aldrig varit så glad över att laga mat!

Recension av Rebecca

Rebecca

Hjälpsam app i vardagen! När man ska hålla reda på exakt allt så är det skönt att ha en guide för mat. Barnen har hittills älskat alla recept (och vi med för den delen). Bra med information och att man kan ställa frågor direkt till dietist också, uppskattas!

Recension av Elvni

Elvni

Tack / Slutkörd pappa

Recension av Philip

Philip

Frågor

Är KiddoKitchen appen gratis?

Ja, appen är helt gratis och går att ladda ner på både iOS och Android.

Tar ni fram era recept själva?

Vi har tagit fram ca 90 % själva och 10 % med hjälp av en konsult. Samtliga recept är validerade av vår barndietist.

Måste jag skapa konto för att få tillgång till appen?

Nej, det går fint att registrera dig som gäst. Vissa funktioner kräver dock konto så vi rekommenderar naturligtvis det.

Will an english version be released in the future?

Yes! Might take some time but stay tuned :)

Till vilka åldrar på barn riktar sig appen?

Från 4 månader till ca 7 år. Vi har dock även vuxna utan barn som älskar våra recept!

Till vem vänder man sig om man är intresserad av att samarbeta med KiddoKitchen?

Kul! Maila [email protected] så ser vi vad vi kan sno ihop.